Over ons

VOF Fotostudio Kok is al meer dan 25 jaar specialist in het fotograferen van zomerbloemen, groenten en bolgewassen. 

Fotostudio Kok is een botanische fotostudio in het hart van West-Friesland. Onze specialisatie is naast het fotograferen, het zelf organiseren en opkweken van de te fotograferen gewassen. Bent u op zoek naar de beste botanische beelden? Al meer dan 30 jaar maken wij de mooiste natuur getrouwe opnames; uw opdracht is daarom bij ons in goede handen. Het eindresultaat is toepasbaar voor al uw reclame doeleinden.

Jos Kok (fotograaf) groeide op in een traditioneel tuinders gezin uit West-Friesland. Hij volgde na de middelbare school een tuinbouw vakopleiding, gevolgd door een marketing en fotografische opleiding. Hierna startte Jos zijn loopbaan bij Royal Sluis op de marketing afdeling. In 1991 vervolgde de stap naar zelfstandigheid. Jos koos om zelf zomerbloemen en groenten speciaal op te kweken voor de eigen fotografie. Toen nog analoog, maar tegenwoordig volledig digitaal. Niet veel later werd hier ook bolgewassen aan toegevoegd. De huidige opzet bestaat uit een bedrijf met twee fotostudio’s op 1.5 ha grond.

Fotostudio Kok heeft al meer dan 50.000 opnamen geproduceerd, waarvan één enkele opname tot wel tientallen miljoenen keren wordt gedrukt.

Bekijk hier het portfolio met een kleine greep uit de de fotografie.